Grote Kerk Steenwijk

voor kunst, cultuur & educatie

Vrijwilligers aan het woord

Word ook vrijwilliger!

Harm Kroes

Harm Kroes

Het functioneren van de Stichting brengt veel werk met zich mee. Om maar een paar dingen te noemen: het koffiepunt moet worden bemenst, de kerk moet worden ingericht voor concerten en evenementen, de website moet worden bijgehouden, evenementen moeten worden binnengehaald, kaartjes moeten worden gecontroleerd … er komt ontzettend veel bij kijken. Dat kan niet zonder een groot aantal vrijwilligers. Een van hen is Harm Kroes. Zoals veel vrijwilligers is hij zowel actief binnen de kerk, als voor de Stichting; de “bloedgroepen” in de vrijwilligerspool lopen dwars door elkaar.

Een van de dingen die Harm doet, is de kerk helpen inrichten voor de concerten en evenementen. Neem bijvoorbeeld een concert van het Steenwijker koor Cantica Sacra. Vaak is dat op de zaterdagavond, met een generale repetitie op vrijdag. Dat betekent vrijdagochtend alle stoelen richting het koor draaien, en het podium voor het koor klaarzetten. Maar alles – de stoelen, de videoschermen, etc. – moet na afloop ook weer keurig worden teruggezet, zodat de kerk er weer piekfijn uitziet voor de kerkdienst van zondagochtend. Een grote klus! En af en toe is er dan op zondagmiddag ook een concert.

Wat maakt het zo leuk? Alles gaat in teamverband en de contacten maken het erg gezellig. Het kost tijd en inzet, maar het geeft een heel goed gevoel om een bijdrage te leveren aan het in stand houden van het monumentale kerkgebouw, en de Grote Kerk als centrum van Steenwijk te houden. Zoals Harm zegt, je krijgt er meer voor terug dan je geeft. Maar ook leuk: als blijk van waardering zijn er vrijkaarten bij de evenementen voor de vrijwilligers.

 

Word vrijwilliger!

Interesses